Ljubljanska kolesarska mreža

Vabljeni na dvoboj KOLOBUSa Črnuče in KOLOBUSa Rudnik – sreda, 22. 3.

V sredo, 22. marca, bo ob 7:45 štart prvega dvoboja KOLOBUSa Črnuče in KOLOBUSa Rudnik, sever proti jugu. Zmaga tista ekipa, ki bo zbrala več kolesarjev. ????

Črnučani štartajo pred Pošto, Rudničani na križišču Peruzzijeve in Ob dolenjski železnici. Vi poskrbite, da boste zraven, voznika pa bosta poskrbela za vse ostalo.

Kaj je kolobus (ki sicer poteka vsako sredo) in kako lahko tudi sami izvedete kolobus na svoji trasi, si preberite tukaj.

Trasa dvoboja kolobusa 22. 3.

Na strani izzivalcev, KOLOBUSa Rudnik, bo Gašper P., kolesar, ki je prvi s kolesom prevozil prav vse ulice v Ljubljani. Pravi, da ima traso v malem mezincu in da računa na visoko podporo kolesarjev z juga Ljubljane, niso izključene tudi okrepitve iz drugih delov. Seveda pričakuje zmago, čisto po tihem pa že razmišlja, da bi dvoboj lahko postal četveroboj, če se bosta oblikovala tudi KOLOBUSa vzhod in zahod. Bi kdo ob vas rad postal voznik teh dveh kolobusov?

Kolovodja KOLOBUSa Črnuče s severa bo sam kolesarski župan, Matej Praprotnik, torej še en težko-kategornik med kolesarji. Tudi on je prepričan v zmago, čeprav priznava, da pot do tja ne bo lahka. Kot prednost izpostavlja, da imajo Črnučani do centra daljšo traso in tako več možnosti, da poberejo kolesarje.

VABLJENI!