Ljubljanska kolesarska mreža

PASTI ZA KOLESARJE

Leta 2003 je LKM začela z identifikacijo črnih točk oziroma pasti v kolesarskem omrežju in izdelala interaktivno spletno stran, kjer so lahko kolesarji posredovali informacije o lokaciji, skupaj z opisom, slikami, predlogi za izboljšave. Če pride do neustrezne izvedbe površin za kolesarje – kar pomeni, da te predstavljajo kolesarju nevarnost ali neudobje – je neustrezna izvedba uvrščena na seznam Pasti za kolesarje v Ljubljani.

Leta 2004 smo seznam poslali MOL, leta 2008 pa je Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet pripravil načrt za odpravo pasti. Leta 2017 je bilo aktualnih 147 pasti, od začetka pa je bilo odpravljenih pa več kot 100 pasti, vendar se še vedno pojavljajo nove.

Posodobljeni seznam se v presledku parih let pošlje na Mestno občino Ljubljana, kjer morajo njeni uradniki pripraviti odgovor, katere pasti bodo naredili kolesarjem bolj prijazne.

Seznam pasti je prikazan kartografsko na Kolesarski karti Ljubljane. Za podrobnosti o posamezni pasti kliknite na past. Sloje lahko poljubno vklapljate in izklapljate.

Če menite, da kakšna past še ni vrisana na karti, jo prosim vnesite preko tega obrazca.

Za dostop do sloja pasti klikni na spodnjo sliko. Pasti si lahko ogledaš tudi v sklopu Kolesarske karte Ljubljane