Ljubljanska kolesarska mreža

OPIS DRUŠTVA

Ljubljanska kolesarska mreža (LKM) je društvo, ki od leta 2000 predstavlja kolesarje in tiste, ki želijo to postati, in si prizadeva za izboljšanje statusa in pogojev za kolesarjenje v Ljubljani. Društvo je leta 2017 pridobilo status društva, ki deluje v javnem interesu na področju preventive in varnosti v cestnem prometu.  

ZA KOGA?

Predstavljamo vse ljudi v Ljubljani, tako mlade kot stare, s kondicijo ali brez, ki želijo uporabljati kolo za potovanja po Ljubljani svodobno, varno in brez strahu.

ZAKAJ?

Člani mreže verjamemo, da je kolesarjenje zaradi številnih zdravstvenih, okoliskih, finančnih in prostorskih koristi najbolj smiseln množičen način mobilnosti v urbanih okoljih. Zavzemamo se za to, da je treba mesto prilagoditi tako, da bo kolo poleg hoje postalo najbolj priročno in najhitrejše prevozno sredstvo tako za poti na delo in v šolo kot tudi po opravkih, za prosti čas in rekreacijo.

KAJ?

Društvo je vse od svoje ustanovitve organiziralo večje število protestov in akcij, ki so izražali zahtevo po boljši kolesarski infrastrukturi v Ljubljani. V zadnjih letih se je društvo usmerilo predvsem v organizacijo in soorganizacijo dogodkov za vzpodbujanje kolesarjenja. Poleg tega redno komuniciramo z Mestno občino Ljubljana na področju potrebnih izboljšav v kolesarskem omrežju. Društvo organizira sestanek članov praviloma prvi ponedeljek v mesecu ob 17h v Okoljskem centru na Trubarjevi 50 – prijavite se na novice (spodaj na dnu strani), da boste prejeli aktualno vabilo na srečanja.

KJE?

Sedež društva je v Okoljskem centru na Trubarjevi 50 v Ljubljani. LKM se financira iz donacij, različnih projektov ter članarin.

LKM je tudi: