UPOŠTEVANJE KOLESARJEV MED GRADBENIMI DELI

Kolesarjem prijazna mesta poskrbijo za kolesarje tudi takrat, ko se gradi oziroma obnavlja. Zavedamo se, da so to posebne situacije, pri katerih so potrebni kompromisi. Vendar se prepogosto v Ljubljani dogaja, da se pri gradbiščih kolesarje preprosto ignorira, jim zapre pot in ne ponudi obvoza. Podobno so obravnavani pešci in, še huje, invalidi. Zgodilo se je že, da je bil obvoz za kolesarje in invalide po stopnicah. Spet drugič se zgodi, da so napoteni čez blatno pot.

Primer neprimerne obravnave kolesarjev in pešcev, kjer bi bila preprosta rešitev zapreti desni prometni pas in ga zamejiti kot začasno kolesarsko in peš pot. Ker se to ni zgodilo, kolesarji večinoma ignorirajo uraden, daljši obvoz.

Zavzemamo se, da se pešce in kolesarje v primeru gradbenih del obravnava enako kot motorna vozila, za katere je vedno poskrbljeno. Želimo si varnega, udobnega, čim krajšega in primerno označenega obvoza, za kar so najpogosteje potrebni povsem enostavni ukrepi. Z barierami, količki in stožci se da storiti marsikaj, kot je to vidno v praksi v tujini.

Primer dobre prakse v New Yorku, kjer so poskrbeli za varen in označen obvoz za pešce in kolesarje s količki in barierami.