Ljubljanska kolesarska mreža

Dva brezplačna kolesarska izleta na Lj. barje v nedeljo, 22.9.

Ljubljanska kolesarska mreža na Dan brez avtomobila, v nedeljo 22.9. organizira dva lepa in poučna kolesarska izleta na Ljubljansko barje. Na obeh se bomo del poti zapeljali z ladjico po Ljubljanici, na daljšem pa nazaj tudi z vlakom. Kratek opis izletov je spodaj, več pa lahko izveste v pdf datotekah na dnu strani.
Daljši, celodnevni izlet z naslovom “Z ladjico in kolesom na odkrivanje invazivk na Barju” je namenjen vsem, ki vas zanimajo spoznavanje lepot, naravnih spomenikov in kulturne dediščine JZ dela Ljubljanskega barja, ob tem pa spoznavanje tujerodnih invazivnih rastlin ter kartiranje območja njihove večje koncentracije ob poti. Odhod (z ladjico) s Špice ob 10.30, predvideni povratek okoli 19.00 oz. 19.40 (v primeru prevoza iz Borovnice z vlakom).
Krajši, nekajurni izlet z naslovom “S kolesom in ladjico na odkrivanje Barja” je namenjen spoznavanju naravnih in spomenikov in kulturne dediščine Ljubljanskega barje. Odhod ob 9.00 izpred Prešernovega spomenika na Tromostovju. Vrnitev okoli 13.00 – izkrcanje na Špici.
Prijave do 19.9. preko prijavnice za daljši izlet ter prijavnice za krajši izlet. Izpolnite prijavnico za vsako osebo, ki namerava z vami, posebej. Udeležba je brezplačna, ne branimo se pa donacij za delovanje društva. V primeru slabega vremena izleta odpadeta.