Ljubljanska kolesarska mreža

Kolesarska parada Dvojni bypass – dvojni problem (19.9. ob 15.30)

Pridruži se nam na kolesarski paradi v četrtek, 19.9. ob 15.30! Zberemo se v križišču Dunajske in Tivolske ceste, pred novim dvojnim mimobežnim pasom (“bypassom”). Namen parade je opozoriti, da si kolesarji zaslužimo varne, direktne in udobne kolesarske površine. Kolesarili bomo do Vilharjeve in nazaj, v skladu s pravili cestnega prometa.

Meniš, da si Ljubljana zasluži boljše kolesarske površine? Želiš kolesariti od A do B varno in udobno? Želiš brezskrbno kolesariti s svojimi otroki? Meniš, da je na novo urejeno križišče Dunajske in Tivolske ceste v nasprotju s tem? Se želiš samo zabavati na kolesu ob družbi somišljenikov kolesarjev?

Nova ureditev v križišču je v nasprotju s tem, saj smo zaradi povečevanja pretočnosti motornega prometa pešci in kolesarji dobili nevaren, nesemaforiziran prehod čez dva pasova, za katerega so značilni slaba preglednost, visoke hitrosti vozil in pogosto izsiljevanje pešcev in kolesarjev … Samo vprašanje časa je, kdaj bo prišlo do hujše nesreče. Video, ki prikazuje trenutno, nevarno stanje v križišču:

 

Pridruži se nam v četrtek, 19.9. ob 15.30! Skupaj bomo opozorili na nevarno ureditev dvojnega mimobežnega pasu.

Parada pripada vsakemu od nas. S parado se zavzemamo za alternative avtomobilu, onesnaženju okolja, nezgodam, izgubam javnih prostorov ter kolesarske svobode. Paradi se lahko pridruži kdorkoli in kadarkoli, vsak posameznik na kolesu pa bo s svojo udeležbo podprl prizadevanja Ljubljanske kolesarske mreže za več pravic kolesarjev. Pomembno je tudi opomniti, da se ne borimo samo za pravice kolesarjev, ampak tudi pešcev, gibalno in senzorno oviranih, na katere prav vpliva tako taka nevarna infrastruktura.