Ljubljanska kolesarska mreža

Pomagaj pri štetju kolesarjev s svojega doma – delavnica WeCount v četrtek, 9.7.

Želiš pomagati razvijati Ljubljano kot kolesarsko mesto? ?‍♀️Živiš v Ljubljani, imaš okna s prostim pogledom na cesto/ulico? ?? Potem te vabimo, da postaneš prostovoljec in z namestitvijo naprave za štetje kolesarjev na svojem oknu pomagaš pri štetju prometa kar s svojega doma! ??

LKM je podpornik projekt WeCount, ki ga vodi Fakulteta za arhitekturo. Gre za nizkocenovno štetje kolesarskega in ostalega prometa z domov posameznikov/prostovoljcev. Ti dobijo napravico, ki se jo namesti na okno za določeno obdobje, v tem času se šteje kolesarje in ostali promet na cesti/ulici. Namen projekta je v petih evropskih mestih šteti promet, identificirati pomembne kolesarske koridorje, določiti trende v kolesarskem rpometu, upravičiti investicije v kolesarsko infrastrukturo itd.

Kako lahko pomagaš?

Lahko postaneš prostovoljec, če izpolnjuješ pogoje:

– V vašem domu je okno s pogledom na ulico.
– Z okna je omogočen neoviran pogled na ulico (cesto), tj. pred oknom ni ulične svetilke, električnega droga, dreves ali objektov, ki bi kakorkoli ovirali pogled.
– Okno ni v pritličju, temveč v zgornjih nadstropjih.
– Na oknu ni zaščite pred mrčesom, ki bi napravi ovirala pogled na ulico.
– Rolete na oknu so lahko spuščene samo ponoči.
– Na voljo imate brezžično (Wi-Fi) povezavo, s katero lahko povežete napravo Telraam.
– Blizu okna je vtičnica (lahko si pomagate s podaljškom).

V četrtek, 9.7. ob 16h te vabimo na delavnico WeCount v Okoljskem centru na Trubarjevi 50, kjer bo predstavljen projekt. Delavnica bo trajala okoli 2 uri, po pozdravnem nagovoru sledi predstavitev projekta WeCount in raziskave v sklopu projekta, varovanja podatkov ter registracija naprave Telraam na spletu. Na koncu sledijo vprašanja.

Prijavite se lahko na enega od dveh načinov:
– preko uradne spletne strani ALI
preko FB strani, gumb sign up (prijavi se), in hkrati še stisnete like

S seboj prinesite sliko pogleda iz vašega okna (v digitalni obliki), kjer bo nameščena naprava za štetje prometa Telraam in napravo (prenosni ali tablični računalnik, mobilni telefon), s katero se lahko povežete na splet.